Баба се хвана на театъра със свинския грип

Бившо ченге предотврати друг опит за измама

париБаба се хвана на театъра със свинския грип. Възрастна перничанка е измамена със сумата от 2300 лв., след като се вързала на изтъркания номер с болен роднина. В сряда, неизвестни се обадили по телефона на 84-годишната жена от пернишкия квартал „Църква” и заявили, че внучката й е болна от свински грип и са необходими пари за лечението на момичето.
Притеснената баба събрала всичките си спестявания и ги предала на непознат, който дошъл за парите. След, като минало малко време от шока, жената се свързала с близките си и разбрала, че е измамена.
Подобен опит за измама е имало и в центъра на Перник. Отново възрастна жена тръгнала да тегли пари от банка, които да предаде за лечение на близък човек. Охранителят на банката, който се оказал бивш полицай обаче успял да предотврати измамата.
От полицията отново предупреждават гражданите, да не се доверяват на непознати и преди да са предприели каквито и да било действия, да се обадят на близките си или на спешния телефон 112. Органите на реда съветват по-младите да предупредят възрастните си родители, баби и дядовци за масовите измами по телефона. Добре е да имат постоянна и проиграна връзка по телефона, за предотвратяване на подобни случаи, казаха още от полицията.
„Градски вестник” предупреди преди около седмица, че телефонни измамници се пробват да ловят жертви със сценария за свинския грип. Перничанка съобщи тогава в редакцията, че са й звъняли, пробутвайки й историята. Вместо обаче да изиграе сценката и с помощта на полицията бандата да бъде хваната, жената ядосано се развикала на измамниците да не й пробутват номера и ги заплашила, че ще звъни в полицията. В отговор на заканите й , телефонът млъкнал.