Безплатно кастрират кучета и котки в Брезник

Кампанията е четвърта поред. За кастрираните домашни любимци не се плаща данък

Улични кучета на пешеходна пътекаЧетвърта по ред безплатна кастрационна кампания  на бездомни и домашни кучета и котки започва в Брезник. Собствениците на домашни любимци ще могат да се възползват от възможността  във времето от 2 до 7 май. Процедурите , включващи кастриране, ваксиниране и обезпаразитяване и чипиране, ще се извършват във ветеринарната лечебница на улица „Ангел Коцелянов” N7.

На кастрираните домашни кучета ще се издават ветеринарно заверени паспорти, с които собствениците ще могат да освободят кучетата си от годишен данък при регистрация в общината. На място служителите ще информират стопаните кога ще могат да си приберат животните след кастрацията.

Включването в кампанията е напълно безплатно за домашните кучета и котки.. Нещо повече -кастрираните кучета се освобождават завинаги от данък.

Регистрирането на куче –домашен любимец е задължително,припомнят от общината. Регистрацията става лесно и бързо, с подаването на една стандартна декларация в сградата на Община Брезник – отдел Местни данъци и такси. Стопанинът доказва пред общината,че кучето му не подлежи на облагане с данък чрез представяне на ветеринарно заверен паспорт на домашния си любимец, съдържащ номера на индетификационния чип,стикери за поставени ваксини и отбелязана кастрация.

Безплатните кастрационни кампании се провеждат два пъти годишно. За вече кастрираните и регистрирани в общината домашни кучета се извършва безплатно обезпаразитяване при следващите кампании.