Част от двора на ПМГ става паркинг за фестивала

Поставят указателни табели в помощ на гражданите

104_2300Част от двора на ПМГ „Христо Смирненски” в Перник става паркинг за фестивала. Заради ограниченията, които ще се въведат в центъра на града, е решено източната част на училищния двор /откъм тенис игрището/ да бъде отворена и да може да бъде използвана за паркирането на автомобили, съобщи зам. кметът Адриан Симеонов на специална пресконференция, свързана с опазването на обществения ред и сигурността на гражданите по време на предстоящия в края на седмицата МФМИ „Сурва“..

Кметът на Перник Иван Иванов, вече е издал заповед, с която от 30-ти януари до 1-ви февруари се забранява движението на МПС и паркирането в зоната на провеждане на Международния фестивал на маскарадните игри Сурва 2015г. Ограничава се движението на автомобили по улиците “Самоков”, “Радомир”, “Св.Св.Кирил и Методий”, “Физкултурна”, “Брегалница” и отчасти ул. “Струма”. Ще бъде забранено паркирането на автомобили на паркинга зад Държавен архив- Перник и кино “Кракра”.

От общината и ОД на МВР призовават гражданите да оставят колите си в периферията извън разширения център- на паркингите на магазините “Билла” и “Кауфланд” , при Спортна зала “Борис Гюдеров” и др. Органите на реда напомнят на гражданите да не се оставят телефони или други скъпи вещи в автомобилите.

Въведените ограничителни мерки, вероятно ще причинят неудобство на живущите на „Брегалница”, но при необходимост хората ще могат за излизат с автомобилите си, казаха от полицията.

Ще бъдат сложени специални табели, които ще указват местата, откъдето ще може да се минава около центъра.

Със своя заповед, кметът е разпоредил търговските обекти в района и в Сурвакарското село в периода от 29 януари до 1 февруари включително да бъдат зареждани само във времето от 22 часа до 9 часа сутринта.