ЧЕЗ с дарение за старческия дом в Радомир

РадомирЧЕЗ отива с дарение в Дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир, съобщиха от енергодружеството. Дарението се състои в предоставяне на беседка и организиране на доброволческа акция от служителите на компанията за боядисване на оградата на дома и озеленяване на дворното пространство. Събитието ще се състои на
27 август – четвъртък.
Компаниите от групата на ЧЕЗ в България са изготвили и прилагат дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност. Сред основните й стълбове са подкрепата за хората, подобряването на градската среда и грижата за околната среда. Доброволческите инициативи на служителите на ЧЕЗ са един от основните инструменти за реализиране на програмата „Инвестираме в България“. В резултат на акциите са почистени близо 400 електросъоръжения на територията на Западна България, под различни форми, социалната кампания стимулира млади таланти, оказва помощ и на възрастни хора в неравностойно социално положение.
Домът за стари хора „Св. Иван Рилски“ в Радомир бе ремонтиран през 2010 година по проект с европейско финансиране. Като резултат изцяло са реновирани 4-те етажа на сградата, която е санирана, подменени са ВиК- и ел. инсталациите, сменени са дограмата и подовите настилки. Ремонтът бе извършен с пари от Европейския фонд за регионално развитие и от Държавния бюджет по спечелен проект на Община – Радомир. Капацитетът на дома е за 150 възрастни.