Чистят БСП от мъртви души

Михаил Миков, СлаковциПредседателят на БСП Михаил Миков се е заел да потегне структурите на столетната партия лично. След посещението на председателя на Контролната комисия в партията  Мая Манолова в Перник, сега и Миков  ще проверява организационното състояние. На съвещание на “Позитано” 20 с областните и общинските лидери той е поискал да научи  докъде е стигнало изпълнението на спуснатите от него задачи – въвеждане изцяло на електронното членство и чистене на структурите от мъртви души, реорганизация на работата и подобряване на екипността.

На рейд из страната  Миков ще тръгне от другата седмица.  До средата на декември ще е ясна новата структура на соцпартията и с колко ще бъде намален щатът на “Позитано” 20. Очакват се големи съкращения, тъй като партийната субсидия на БСП в този мандат е с пъти по-ниска от миналия.

В Перник протичат искри между БСП и АБВ. След като местният лидер Ненко Темелков сподели пред медиите, че по улиците го спирали разкаяни и разочаровани азбукари, а той ги кани да се върнат в БСП, от АБВ пък го контрираха, че не се месят в делата на БСП и също преберат нови хора в редиците си.