Дълъг списък новини от полицията

Служители от Първо РУ изясняват побой над 29-годишен перничанин.
Инцидентът е станал на 29 септември, около 13, 50 ч., на ул. „Ал. Батенберг“ в областния център. По първоначални данни потърпевшия, 29-годишен мъж бил с приятелката си, когато го нападнали трима мъже. Нанесена му е лека телесна повреда – нараняване в областта на устата. След подадения сигнал в полицията е установена самоличността на нападателите, като причините за това са в процес на установяване.
Започнато е досъдебно производство по чл. 131, ал. 1 от НК и действията по разследването продължават.

17-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.
На 28 септември, около 21, 30 ч., на ул. „Бродо“ в областния център бил спрян за проверка лек автомобил „Смарт“, управляван от 17-годишен младеж от гр. Перник. В автомобила били открити и иззети две топчета, съдържащи суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана с тегло около един грам. Момчето било задържано за 24 ч. с полицейска мярка.
Започнато е досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Перник и работата продължава.

Трима се изправят пред правосъдието за различни престъпления.
Жител на радомирското с. Долни Раковец ще отговаря за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. Мъжът бил проверен на 26 септември в селото, управлявайки „Деу-Ланос“. Алкохолната му проба се оказала положителна 1, 70 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.
35-годишен перничанин е шофирал автомобила си марка „Мерцедес“ с 3, 10 промила алкохол в кръвта. Р.Л. бил проверен на 23 септември в областния град. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.
Радомирец застава пред Темида за управление на автомобил в нетрезво състояние. А.А. бил проверен на 04 септември в гр. Перник, шофирайки „Форд Фокус“ с 1, 99 промила алкохол в кръвта, отчетени с техническо средство. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Три бързи производства са започнати през почивните дни.
Жител на гр. Кюстендил е задържан за шофиране на автомобил след употребата на наркотични вещества. На 29 септември, около един час след полунощ, на пътя София – Кюстендил, в района на радомирското с. Прибой бил спрян за проверка „Рено-Меган“, управляван от 21-годишният Ц.Е. от гр. Кюстендил. При изпробването му с техническо средство за употреба на наркотици е отчетен положителен резултат. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.
Столичанин е шофирал автомобила си марка „Форд Фокус“ под въздействието на дрога. М.Б./32 г./ бил проверен на автомагистрала „Люлин“ вчера, около 22, 15 ч. Техническото средство показало наличие на марихуана, амфетамин и метамфетамин. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч.
С 1 ,62 промила алкохол в кръвта е управлявал лек автомобил Опел „Астра“ 22-годишният П.Р. от пернишкото с. Ярджиловци. Младежът бил проверен на 29 септември, на ул. „Г. Мамарчев“ в областния град. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска заповед.

 Два пожара с материални загуби са гасени на 29 септември.
Около 16, 00 ч. пламнала гората в трънското с. Глоговица. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са около 5 декара низов широколистен масив. Спасени са десетки декари смесена гора.
Два часа по-късно е съобщено за пожар в селскостопанска постройка в радомирското с. Кондофрей. Отново небрежност при боравене с открит огън е довело до унищожаване на сграда в размер на около 10 кв. м. Спасени са съседни жилищни и стопански сгради от радомирските огнеборци. Няма пострадали хора.