Дават 14 хил. лв. за новата църква в Батановци

Относно възможността за осигуряване на ново помещение за нуждите на Съюза на инвалидите в Перник разговаряха народните представители от ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров и Красимир Велчев и председателя на местната организация на Съюза на инвалидите Анита Таралянска. Двамата депутати поеха ангажимент да обсъдят проблема с кмета Вяра Церовска.
Двамата представители на българския парламент обсъдиха с членове на Църковното настоятелство в град Батановция въпроси, свързани с изграждането на църквата „Св. Успение Богородично“. За целта Министерски съвет ще отпусне 14 хил. лв. Батановци е единственият град в България, в който липсва църковен храм.
„Правителството увеличи в пъти бюджета за вероизповедание“, сподели Красимир Велчев и обясни, че голяма част от средствата отиват за ремонт на вече съществуващи храмове и паметници на културата.
Директорът на ЦПЛР-Ученическо общежитие град Перник Любка Златкова дискутира с Красимир Велчев и д-р Александров възможностите за преместване на институцията в друга сграда.
Народните представители разговаряха с граждани относно възможностите за законодателни промени, свързани с пенсионното осигуряване и въвеждане на частично пенсиониране за хора, на които не им достига трудов стаж.
Собственик на транспортна фирма изложи пред тях проблем, свързан с нелегален превоз на мигранти. От своя страна те дадоха предложение в тежкотоварните камиони да бъдат поставени камери или обемни датчици, които да подават сигнал, когато човек се качи в автомобил.