Депутат: Перник се превръща в дестинация на боклука

Народният представител Станислав Владимиров каментира инвестиционните намерения в Перник да се изгарят отпадъци:
Вместо да привличаме инвестиции, които да създават работни места ние ще привличаме боклука на цялата държава. Това ли е бъдещето на Перник?
„В последните години Перник не се развива добре, въпреки че е само на 20 км. от финансовия и административен център на България. София се е превърнала в оазис за инвестиции, но дори малка част от тях не идват в най-близкия до нея областен град“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров в предаването Патарински Live по Канал 3. Той добави, че в последните два месеца, обаче има подадени няколко инвестиционни намерения за изгаряне на отпадъци в индустриалната зона на града. „Перник се превръща в дестинация на боклука. Най-вероятно някой от тези, които искат да се занимават с този вид бизнес не са изчакали всички разрешителни процедури и, вече са започнали, защото миризмата в някои от кварталите на града е ужасяваща“, каза още Владимиров.Той заяви, че като народен представител ще изиска цялата информация по този случай, защото това е една от най-често поставяните теми на приемните му дни от известно време. „Вместо да привличаме инвестиции, които да създават работни места и да носят добра добавена стойност, ние ще привличаме боклука на цялата държава. Това ли е бъдещето на Перник?“, попита Владимиров. Народният представител бе категоричен, че ще се занимава с тази тема до край, за да не се превърне родният му град в дестинация за преработка на RDF и всякакви други отпадъци.
„Визия за България“ поставя решаването на основните проблеми на страната на дневен ред
„С „Визия за България“ искаме да поставим разговора за онези стъпки, които трябва да извървим като държава и общество, за да можем да вървим напред“, каза още Станислав Владимиров. Народният представител каза още, че страната ни е на дъното по всички показател. „Най-бедни, болни и необразовани сме и няма никакви очаквания скоро да се отлепим от дъното, ако не се вземат спешни мерки. Визията поставя решаването на тези проблеми и основните обединителните линии на обществото“, коментира Владимиров. Той припомни, че допреди няколко години във всички класации на страните от ЕС, вървяхме в пакет с Румъния. Народният представител припомни, че вече 10 години наблюдаваме едноличен стил на управление на страната. „Борисов управлява не само еднолично, но и незачитайки институциите . Няма значение, кой ще е следващият министър на транспорта или на вътрешните работи, защото политиката на кабинета няма да се промени. Тези хора са само бушони. Неслучайно чуждестранните инвестиции са намалели в пъти за последните години“, каза още народният представител.