Двама с обвинение за побоя над журналистите

съда- новРайонна прокуратура-Перник е повдигнала обвинение на двама от участниците  в мелето в пернишката дискотека „Инсигния“, при което беше нанесен побой над телевизионен екип на ТВ 7.

Обвинението срещу двамата е за нанесени средни телесни повреди по хулигански подбуди на оператора Иван Китанов, съобщи говорителят на прокуратурата Галина Антова.

Лицата са разпознати по записите на охранителните камери. Те са задържани за 72 часа. Предстои да бъде внесено искане до съда за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.
От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Перник съобщиха, че в хода на  проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, в неделя криминалистите са разпитали над 17 души и са задържали 8 от тях.
Все още се изготвят медицински и технически експертизи. Полицията продължава издирване и на други лица, виновни за побоя и счупената техника.

Екшънът стана в нощта срещу неделя. Журналистите от София са правили разследване  за търговия с дрога. Сигналът бил подаден в телевизията от местно екодвижение, представящо се като „зелените барети”.