Флашмоб в Деня на влюбените

Изявата е в рамките на втория етап на националната АНТИСПИН кампания

РЗИ Флашмоб в Деня на влюбените ще има в Перник. Той ще се състои на 14 февруари във времето между 13 и 13.30 часа. Мястото е улица „Търговска” , а в проявата ще участват клуб по танци Salsa La Tormenta  и хип-хоп група Switch, съобщиха от РЗИ.

Инициативата е в рамките на започващата днес регионална АНТИСПИН кампания за отбелязване на 14 февруари – Ден на влюбените, под мототов„Да запазим посоката, да продължим пътя!“. Това е втори етап от Националната АНТИСПИН кампания. Реализира се с активното партньорство между Фондация „П.У.Л.С.“, Общински младежки дом, Регионална здравна инспекция – Перник и с подкрепата на Община Перник.

В рамките на кампанията ще се проведат безплатни и анонимни консултации и изследвания на терен на 11 и 12 февруари в ПГТС „Арх. Йордан Миланов“и в 5-то СОУ „П. Р. Славейков“ в Перник.

Предвиждат се също дискусии и видеопокази сред ученици и публикуване на интернет страницата на местната РЗИ на информационен материал „Рисково сексуално поведение – предпоставки и последствия“. През време на кампанията ще се разпространяват информационни материали и презервативи на обществени места и в училищата, съобщиха още от РЗИ..