Горя бивш обор на Драгановеца

Екстрадираният заради трафик на хероин перничанин загубил срещу Комисията Кушлев

драгановеца съдГоря бивша кравеферма на екстрадирания в Германия за трафик на хероин Стоян Кръстев- Драгановеца. Стопанските постройки в село Лесковец са пламнали в сряда вечерта, около 18.40 часа. Щетите са в процес на установяване. В двора е имало метални отпадъци и стари игрални машинки. Възможно е да е рязано желязо и пожарът да е предизвикан по невнимание, предполагат местните.

По време на пожара, постройките са били празни. За имота се водиха дела на няколко инстанции. Кравефермата фигурираше в списъка на отнетите в полза на държавата имоти от комисията Кушлев. На първа инстанция, в Пернишкия окръжен съд, решението е било в полза на Драгановеца. Апелативният съд в София обаче отсъжда в полза на държавата. Драгановеца е обжалвал пред ВКС, но поради неспазени срокове за обжалването, е оставено в сила решението на апелативните магистрати, твърдят осведомени.

Доколкото аз знам имотът преминава в ръцете на държавата, потвърди и кметът на Лесковец Андрей Стойчев. Той съобщи още, че добитъкът, заради който местните се бунтуваха, отдавна е изведен от селото.

Стоян Кръстев- Драгановеца е в Германия, където беше екстрадиран миналата година. Перничанинът бе задържан на 11 май при операция във връзка с издадена на 19 март Европейска заповед за арест от районния съд в Гьотинген за организиран от него трафик на 4 килограма хероин през септември 2011 г. Тогава, при съвместна полицейска операция на ГДБОП и Федералната криминална служба, в района на град Гьотинген, са задържани 53- годишен българин, който играел ролята на куриер на дрога и двама чужденци- получатели на стоката. При претърсване на автомобила, управляван от българина в специално изграден тайник в акумулатора, са открити 4 килограма хероин. В резултат на съвместното разследване е установено, че организатор на групата, която пренасяла наркотиците от Турция през България за Германия, е Стоян Кръстев