И „Атака” е внесла предложение за РИК

Ваташки: Внесох предложението в партийната централа, не вярвам да ни лишат от квотата

Проф. д-р Румен ВаташкиПернишката „Атака”, която не се яви на консултациите в областната управа за определяне на състава на РИК, също е внесла предложение за свой човек в комисията. Още в понеделник рано сутринта местният лидер Румен Ваташки е представил кандидатурата в патрийната централа в София. Оттам са се ангажирали да я внесат в ЦИК, обясни Ваташки. Не вярвам да ни лишат от квотата, коментира той. Отсъствието на представители на националистическата партия от състоялите се в неделя консултации, било по обективни причини. Изобщо не ставало дума за бойкот, каквито интерпретации имаше в някои медии, обясни Ваташки. Аз трябваше да отида на консултациите , но бях възпрепятстван. Закъснях доста, а когато отидох, вече нямаше никого, каза той.

Както „Градски вестник” писа, заради отсъствието на „Атака”, бе теглен жребий, според който полагащата се на националистите квота отиде при ДПС. Социалистите също не дойдоха в неделя, но те бяха внесли предварително, още в петък, писмено своите предложения.

Така или иначе, Районната избирателна комисия в Перник за предстоящия на 5 октомври парламентарен вот отново ще бъде назначена служебно. Това се случва за втори път тази година, след като и на предходните избори – за европарламент, на местно ниво, между партиите, не бе постигнато единодушие и се наложи отново ЦИК да направи назначението.

Всъщност пернишката структура на „Атака” не е била единствената, която е пропуснала консултациите за РИК по области. Това даде повод да се говори, че на структурите по места било разпоредено да внасят предложенията си директно в централата, откъдето пък да ги представят в ЦИК.