Изненадите за откриването на Сурва 2018

„В сърцето на Сурва“ е наречен спектакълът, който ще даде старт на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2018“. И тази година жителите и гости на Перник ще бъдат изненадани с удивителна програма.

Авторите на спектакъла обещават спиращи дъха феноменални изпълнения.

Представлението ще бъде на 26 януари от 18 часа пред Двореца на културата.

Сурвакарският огън ще бъде внесен по-много ефектен начини, на специална платформа и ще бъде последван от пиротехническо шоу, което е аналогия на тези, които се случват във Виена, Париж и Лондон. И тази година откриването ще бъде направено с бляскавия танц със знамена. Създаден е и специално сурвакарско-кукекрски танц , който отразява борбата между доброто и злото.

Сред гвоздеите в програмата е и новата песен написана за Перник по музика на Петър Алексиев . Тя ще бъде изпълнена от трио „Граовка“ в състав:  Мирела Асенова, Елизабет Георгиева и Милана Миланова, които са част от Мистерията на българските гласове.

Специалното участие ще вземе и Димана Мирчева – Диа с песента „Огън“, за която Майсторите на танца са подготвили невиждана и нечувана хореография с 18 огнени тъпана.

Концертната програма ще продължи с изпълненията на очарователната Поли Генова, която ще изпълни най-хитовите се парчета , едно от които е представянето й на Евровизия.

Сурвакарите от селата Ярджиловци и Дивотино ще запалят кладата и ще играят традиционното хоро.

Вечерта ще завърши с празнични илюминации.

Спектакълът е по хореография, сценарий и режисура на Красимир Димитров и „Майсторите на танца“.