Кметът си назначи заместници

кметският екипЗамовете на кмета Иван Иванов вече са факт. Четиримата заместник – кметове бяха представени на пресконференция вчера, като единствената изненада бе дамата, която поема тежкия икономически ресор на фона на трудната финансова ситуация за Общината. С назначенията, градоначалникът Иван Иванов реализира заявката си да назначи замове от условния политически кабинет, който издигна и подкрепи кандидатурата му за кмет на Перник.
Инж. Владислав Караилиев оглавява ресора “Инфраструктура и ТСУ”, Румяна Гьорева става заместник- кмет по “Образование и култура”, д-р Адриан Симеонов е назначен на поста по “Здравеопазване, социална политика и сигурност”, а за сектора “Икономическа политика и евроинтеграция” ще отговоря Евелина Манчева.
Оставям политиката на по-заден план. Ще докажа, че имам качества и съм добър екипен играч, заяви при представянето си Владислав Караилиев. Той е бивш председател на пернишкия Общински съвет от ГЕРБ. В сферата, която ще ръководи има опит, като 5 години е работил като началник-отдел “Градоустройство” в общината. Като приоритети в работата си, Караилиев посочи завършването на проекта по “Зелена и достъпна градска среда” и сметосъбирането.
Румяна Гьорева е бивш началник на отдел “Инспектиране и организационно-методическа дейност” в Регионалния инспекторат по образованието и общински съветник от ГЕРБ. Има две магистратури- по химия и физика и образователен мениджмънт. Работила е като преподавател в три пернишки училища.
Управление чрез и за хората. Така Гьорева определи водещата си философия в работата.
Д-р Адриан Симеонов е най-младият от заместник- кметовете и назначението му е от квотата на групата „Демократи за Перник” и Реформаторския блок. Той е син на лидера на ДСБ в Перник д-р Мария Маринова и на д-р Валери Симеонов. Завършил е медицина, специализира  педиатрия и има стаж в пернишката болница и Спешна помощ. Има и частен бизнес с фирма за дезинфекция.
Креативен човек съм и се надявам да има добър резултат от нашата екипна работа, каза д-р Симеонов.
Евелина Манчева е перничанка, по образование икономист с диплома от УНСС. Работила е като главен счетоводител и финансов директор в големи холдинги, последните две години е била е директор на “Ученически отдих и туризъм” към МОН.