Книгата за Крикор Азарян идва в Перник

Сборникът със спомени връща паметта ни за големия режисьор

Книгата за Крикор Азарян, която на 15 март ще бъде представена в Народния театър по време на паметната вечер за изтъкнатия режисьор, ще дойде и в Перник. Сборникът със спомени, озаглавен „Крикор Азарян – алхимията на играта”, ще бъде на щанда на издателство „Захарий Стоянов“ на Панаира на книгата в Перник. Той ще се проведе в рамките на предстоящия Пролетен Салон на изкуствата. В изложението ще се включат водещи български издателства, като за любителите на литературата в града са предвидени специални намаления и подаръци, съобщиха организаторите от Двореца на културата.
Книгата връща паметта ни за големия български режисьор. Крикор Азарян е всепризнат майстор на режисурата, учител на поколение актьори, вписал се трайно в историята на българския театър. Запознаването с творческия му процес е повече от полезно за днешните театрали – режисьори, актьори, драматурзи и особено за младите – студенти и любители на театъра. Сборникът е актуален не само затова, че излиза скоро след кончината на големия творец, но и защото има и практическа полза от него.
В книгата участват редица изтъкнати наши творци – писатели, артисти, художници, режисьори, музиканти, както и приятели и близки на Азарян. Включени са и фотоси от негови постановки.