Крадат плочки от площада със ЗИЛ

площад-плочкиПреди да докара камиона, крадецът си счупил мерцедеса с плячката. Бдителни граждани предотвратиха кражба. Кметът Иван Иванов им благодари

65- годишен перничанин се опита да открадне 340 циментови плочки от ремонтиращия се площад в Перник. В събота вечерта местният жител Г.К., който до този момент не е имал криминални регистрации, докарал личния си лек автомобил „Мерцедес” на площада в Перник , в района на ресторант „Секвоя”  и започнал да го товари. От тежестта на плочките обаче колата му се счупила. Крадецът не се отказал и докарал ЗИЛ, който продължил да товари. Ищяха му секнал бдителен гражданин. Човекът се обадил в полицията около 00.30 часа и съобщил за извършващата се кражба. Служителите на реда реагирали незабавно. Крадецът бил задържан на място, докато пренасял плочки в камиона. В близост до местопрестъплението е намерен и мерцедеса му, натоварен с още плочки. И двете превозни средства са конфискувани от полицаите, а плочките са върнати на строителите.

Днес кметът Иван Иванов се срещна с шефа на „Охранителна полиция” Чавдар Димитров , за да благодари на органите на реда за предотвратената кражба. Комисар Димитров ме уведоми, че е направен опит да бъдат откраднати общо 340 циментови плочки. Това е изключително нагъл акт и се надявам крадецът да бъде наказан с цялата строгост на закона. Благодаря на наблюдателните граждани, чиито сигнал спомогна да се предотврати кражбата! Моля всички перничани, ако станат свидетели на подобни прояви веднага да съобщават за това. Благодаря и на полицията за бързата и адекватна реакция“, заяви Иван Иванов. Комисар Димитров обясни, че това е първият случай на установена кражба от началото на ремонтните работи на площада в Перник.