Крадец плаши със скок от 5-ия етаж

Екшън с подражател на Ники Пора. В актива на радомиреца над 10 кражби на коли

ПолицияЕкшън с подражател на добилия печална слава пернишки крадец Ники Пора вдигна на крак полиция и психолози. Хванат в капан от униформените, 25- годишен радомирец, се опитал да копира прочулия се със скока си от последния етаж на Съдебната палата местен апаш.
Новият екшън „герой” Светослав Славчев бил обявен за общодържавно издирване заради неявяване пред пробационен служител. Той се барикадирал в апартамента на свой авер от Перник и отказал да пусне полицаите. Когато се стигнало до принудително отваряне на вратата на жилището Светослав се качил на перваза на прозорец и заплашил, че ще скочи от 5-тия етаж. В операцията по залавянето му е включен и психолог, с чиято помощ издирваният бил убеден да не скача.
По първоначални данни Светослав Славчев е автор на над 10 кражби на леки автомобили от марките „Фолксваген” и „Ауди”. Колите са крадени от Перник и Радомир. В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия са открити три автомобила, обявени за издирване. Единият от тях е намерен на улица „Вардар” в областния град. Колата марка „Фолксваген голф” е била с регистрационни табели от друг автомобил и е обявена за издирване от РУП – Радомир на 12 октомври тази година. Отново в центъра на Перник е намерен изоставен лек автомобил „Фолксваген голф” без регистрационни табели, издирван от 30 септември. Открит е и трети краден автомобил в пернишкия кв. „Изток”, на ул. Благой Гебрев” в пернишкия квартал „Изток”, обявен за издирване на 2 октомври. Колата отново е „Фолксваген голф”. Има данни, че още около 7 кражби на автомобили са дело на 25-годишния мъж. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения и ще му се иска постоянен арест.
Образувани са досъдебни производства и работата продължава.
Светослав е познат с множество кражби не само на територията на цялата област, но и в Софийско.