Крими хроника от почивните дни

Служители от Първо РУ изясняват случай на убито куче.

                   Вчера, около 15, 00 ч. на тел. 112 е подаден сигнал за простреляно куче, на пътя между селата Дивотино и Люлин. По данни на обадилите се, животното е убито от шофьор на микробус с пернишка регистрация. Водачът на возилото е установен – 43-годишен от с. Люлин. След разпит е освободен.

                   Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

                   Бързи производства. Две бързи производства са започнати в Перник.

                   На 12 април, около 02, 40 ч., на ул. „Оборище“ в областния град бил проверен лек автомобил Рено „Меган“, управляван от 25-годишен младеж. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за наркотични вещества.

                   38-годишна жена е шофирала нерегистриран автомобил. На 13 април, в пернишкото с. Студена е проверен лек автомобил „Тойота“, управляван от 38-годишна местна жителка. Органите на реда установили, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България.

                   Работата по започнатите разследвания продължава.

                   Пожар. Тото пункт е горял в Перник.

                   На 13 април, около 02, 45 ч. е получен сигнал за горящ тото пункт в гр. Перник. Пристигналите на място огнеборци потушили пламъците. При извършения оглед на местопроизшествието е установен отвор в задната част на пункта. По данни на материално отговорно лице от обекта са откраднати метален шкаф, в който е имало около 60 лева на монети и изплатени печеливши билети.

                   Образувано е досъдебно производство.