Млади огнеборци мерят сили на стадиона

Общинският кръг на традиционното състезание „Млад огнеборец” събра ученици от пет  училища на стадиона в Перник.
Стартът на спортното събитие беше даден от зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов. По традиция спортното събитие се организира от Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението , със съдействието на Община Перник.
„Искам да ви поздравя за смелостта и куража, че на такава ранна възраст искате да се присъедините към една от най-благородните професии,а имено тази на пожарникаря. Защото той има смелостта, когато има проблем да влезне в огъня и да спаси човешки живот. Надявам се след години да сте отново тук, но от другата страна като организатори. На всички участници пожелавам успех , да дадете всичко от себе си , а най-добрият да победи. Като във всяка битка трябва да има победител, който да представи града ни достойно на следващите етапи от състезанието“, с тези думи се обърна към всички участници зам.-кметът Денислав Захариев
Сили в надпреварата ще премерят учениците от 13-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, 9-то ОУ „Темелко Ненков“ ,12-то ОУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПГТС „Арх. Йордан Миланов”. Дисциплините в състезанието са две – бойно разгръщане на състезателна пътека и щафета 400 м. с препятствия. Победителя преминава в следващия кръг и ще представлява общината на областното състезание.