Немска овчарка хвана бандит пред третокласници

куче_Харо_2Немска овчарка залови бандит, който се опитваше да разбие автомобил. Това стана пред очите на третокласници от СОУ „Д-р Петър Берон”, които гостуваха в ОД на МВР послучай предстоящия празник на българската полиция- 8 ноември. Любознателните гости станаха свидетели на демонстрациите, които направи пред тях полицейското куче Харо.

Преди това децата научиха повече за историята на празника и за работата на полицаите. Един през друг малчуганите задаваха въпроси, интересуваше ги всичко,, питаха даже какво се прави, ако дете наруши закона.

Те с интерес изгледаха не само демострациите с кучето, но и задържаните на служебния паркинг автомобили, които са били обект на кражба, както и тези, които са използвани при извършване на престъпление.
През цялото време с децата бяха регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов и инспекторите от Детска педагогическа стая Яна Вуковска и Владислав Шишков. Учениците поздравиха новите си приятели с предстоящия празник и обещаха нови срещи, а после дълго споделяха помежду си впечатленията от гостуването.

Гости имаше и във Второ районно управление „Полиция” в кметство Изток. В деня на отворените врати при полицаите отидоха ученици от 11-то основно училище.