Николай измамил и търговец

белезнициПолицията в Перник разкри поредна измама, извършена от 40- годишния криминално- проявен Николай К. Извършителят е познат на органите на реда с множество  грабежи, кражби и измами, за някои от които е изтърпявал  ефективни присъди.

Измамата станала в края на миналия месец. На 27 май в полицията се оплакал собственикът на търговски обект. Той съобщил, че бил посетен от мъж, който се представил за собственик на фирма, занимаваща се с продажба на дърворезачки и косачки. Пред собственика на магазина, мъжът заявил, че поради ликвидация на фирмата,  предлага стоката си  на доставни цени. За по- достоверно завел търговеца до мним магазин, взел от него 250 лева  и изчезнал в неизвестна посока.

Измамата бе разкрита след като 40- годишният Николай бе задържан във връзка с друга измама- на таксиджия, станала през април в Перник. Тогава той се качил като клиент в таксито,  молил шофьор да спира на няколко места и му искал пари да пазарува с уговорката, че пристигайки на крайния адрес, ще изплати цялата сума. Доверчивият шофьор дал общо 70 лв. На един от адресите клиентът слязъл и избягал.

Измамникът е задържан за 24 часа с полицейска заповед и работата по документиране на случаите продължава.