Новини от полицията

Четирима са привлечени като обвиняеми за различни престъпления.
29-годишен перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил без книжка. М.Н. бил засечен от служители на Второ РУ, управлявайки Фолксваген „Поло“. Органите на реда установили, че кара в едногодишният срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление.
Столичанин се изправя пред Темида за управление на автомобил под въздействието на дрога. 19-годишният К.Й. бил проверен на 06 април тази година, в пернишкото с. Драгичево. Младежът шофирал Фолксваген „Голф“.
40-годишен мъж застава пред правосъдието за кражба. На 21 май тази година, Н.В. от гр. Перник разбил багажника на лек автомобил „Рено“ и откраднал маратонки, касов апарат и други вещи. В рамките на разследването по безспорен начин е установена вината на мъжа.
Софиянец ще бъде съден за притежаване на голямо количество наркотични вещества. Престъплението е извършено миналата година, когато служители на полицията проверили къща в пернишкото с. Рударци, обитавана от 40-годишният П.Д. Вътре били намерени и иззети около 65 грама метамфетамин, 50 грама марихуана и 0, 32 грама амфетамин.
Работата по случаите продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

Перничанка е установена да шофира автомобил без регистрационни табели.
Вчера, около 13,00 ч., на ул. „Струма“ в областния град бил проверен лек автомобил Рено „Туинго“, управляван от 40-годишната В.Ч. Установено е, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България. Жената отказала тестове за алкохол и наркотични вещества.
Започнато е досъдебно производство и работата по разследването продължава.

Лек автомобил е горял вчера в Радомир.
Около 17,00 ч. бил подаден сигнал, че в жк. „Арката“ е пламнал Форд „КА“, собственост на местен жител. Причината е техническа неизправност. Нанесени са материални щети в двигателния отсек на автомобила. Няма пострадали хора.