Новини от полицията

Трима на съд за различни престъпления.

С 1, 34 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка Рено „Клио“ 64-годишният Й.М. от пернишкото с. Г. Бучино. Мъжът бил проверен на 17 януари тази година, на ул. „Мл. Стоянов“ в областния град. Привлечен е като обвиняем и работата по случая продължава.

28-годишен ще отговаря за притежаване на наркотични вещества.

През месец декември миналата година, служители от Второ РУ претърсили апартамент на ул. „Волгоград“ в пернишкия кв. „Изток“. В жилището, обитавано от 28-годишният В.Н. са намерени и иззети кутии и пликове, пълни със суха зелена листна маса и тегло около 70 грама. Мъжът е привлечен като обвиняем за притежаване на марихуана по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК.

Още един столичанин е привлечен като обвиняем за кражбата от апартамент на ул. „Найчо Цанов“ в гр. Перник.

Престъплението е извършено в началото на миналата година, когато били откраднати цветен телевизор, мобилен телефон, парфюми, скъп алкохол и евро на монети. Преди два дни за кражбата беше привлечен 26-годишният Д.И от столицата. Съучастникът му А.И. също на 26 години от гр. София по настояще изтърпява присъда „лишаване от свобода“ за друго подобно престъпление. И той е привлечен като обвиняем. ействията по разследването продължават съвместно с Районна прокуратура – Перник.

              Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е започнато в Перник.

                   Вчера, около 20, 00 ч., на тел. 112 е подаден сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътен възел „Хумни дол“ между два леки автомобила. Участниците се оказали без наранявания. При изпробване на 49-годишният И.И., шофирал лек автомобил „Опел“ се оказало, че управлява с 1, 56 промила алкохол в кръвта. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

                 17 пожара са гасени вчера от огнеборците в региона.

                   Един е с материални загуби, останалите в сухи треви и отпадъци.

                   Около 20, 00 ч. е подаден сигнал за горяща селскостопанска сграда в брезнишкото с. Арзан. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са няколко бали сено, сградата като цяло и останалия фураж са спасени.

                   В 16 от случаите са гасени сухи треви и отпадъци. От пожарната отново напомнят, че е забранено паленето на стърнища и сухи треви. Много често това са основните причини за големи пожари със значителни материални загуби както в горския фонд, така и в сгради и съоръжения. При установяване на нарушители, глобата е от 500 до 2 000 лева, ако не подлежат на наказателна отговорност.