Новини от полицията

Служители от Първо РУ – Перник разследват смъртта на кучета.

                  Сигнал за извършеното престъпление е подаден вчера, около 18, 00 ч. По данни на граждани, в района на гр. Батановци са открити мъртви 5 кучета и една лисица. Незабавно местопроизшествието е посетено от служители на полицията и ветеринарен лекар. Извършен е оглед и са започнати действия по разследването. Предстои аутопсия на животните, която ще даде яснота за причината за смъртта. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

                   Трима се изправят пред правосъдието в областта.

                   Радомирец ще отговаря за шофиране на нерегистриран мотопед. На 04 април тази година, в гр. Радомир бил проверен мотопед „Малагути“, управляван от местния жител  Б.Б./38 г./. Органите на реда установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Р. България. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

                   51-годишен ще бъде съден за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 11 март тази година, на разклона за трънското с. Лялинци бил проверен Опел „Корса“, шофиран от 51-годишният Д.А. от с. Ломница. При извършената му проверка с техническо средство са отчетени 2, 15 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава.

                   Млада столичанка застава пред съда за шофиране на автомобил след употреба на наркотици. В края на миналата година, на автомагистрала „Струма“, в близост на разклона за с. Студена бил проверен лек автомобил „Хонда“, управляван от 23-годишната П.С. от гр. София. При изпробването й с техническо средство е отчетен положителен резултат за наркотични вещества. Привлечена е като обвиняема и й е наложена мярка за неотклонение „подписка“.