Новини от полицията

Поредното бързо производство срещу пиян шофьор е започнато в Перник. Вчера, около 18, 20 ч., на ул. „Искър“ в областния град е проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 59-годишният Л.Й. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 48 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

Жител на Разложко село ще отговаря за шофиране на нерегистриран лек автомобил. На 24 февруари тази годна, на пътя с. Друган посока Радомир бил проверен Нисан „Терано“, управляван от 45-годишният С.З. от с. Баня, общ. Разлог. Органите на реда установили, че колата е с прекратена служебно регистрация. Мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Верижен багер е горял миналата нощ в Перник. Пожарът е възникнал в открит минен участък. Машината, използвана като товарач на въглища е пламнала около 02, 00 ч. Причините и щетите за случилото се са в процес на установяване. Един автомобил на РСПБЗН – Перник се отзовал на местопроизшествието. Багерът като цяло е увреден. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

         Днес, в 12, 30 ч., в Перник се проведе превантивна кампания „Не продаваме алкохол на непълнолетни“. Организатори на проявата са ГДНП, ОДМВР – Перник и Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. Ученици от Детско полицейско управление при ОУ „Св. Иван Рилски“ раздаваха превантивните материали на алеята от ОББ до бившата сладкарница „София“.