Новини от полицията

Поредните подсъдими за различни престъпления.

                   32-годишен перничанин ще отговаря за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици. На 24 март тази година, в гр. Перник бил проверен „Форд“, шофиран от 32-годишен мъж от областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за канабис. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

                   Жител на гр. Дупница ще бъде съден за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 11 май, в района на радомирското с. Старо село бил проверен „Ауди А4“, управляван от 34-годииен жител на гр. Дупница. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 73 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

                   Радомирец застава пред Темида за управление на автомобил след употреба наркотици. Престъплението е извършено на 15 май, когато в гр. Радомир е проверен „Мерцедес“, шофиран от 34-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин и канабис. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

                   72-годишен столичанин е привлечен като обвиняем за кражба на ток. През месец септември миналата година, служители на РУ – Радомир и представители на електроразпределителното дружество проверили ресторант в с. Дивля, ползван под наем от 72-годишен столичанин. Установено било, че е извършено неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената енергия. На наемателя е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и работата по случая продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

                   Лек автомобил е откраднат от гр. Перник.

                   Престъплението е извършено на 17 май през нощта, когато от улица „Владислав Граматик“ в областния град противозаконно е отнет лизингов автомобил марка „Ауди“. Колата е обявена за общодържавно издирване. Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават.

                   Бързи производства. Две бързи производства са започнати през почивните дни.

                   С 2, 18 промила алкохол в издишания въздух е шофирал автомобила си марка „Ауди“ 41-годишен жител на брезнишкото с. Слаковци. Мъжът бил проверен в Перник, на 18 май през нощта. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

                   17-годишен младеж е управлявал нерегистриран мотоциклет. Това е станало на 17 май, около обяд, в с. Студена. Полицаи проверили тийнейджъра, който се оказал и без книжка. Бил е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.

                   Работата по документиране на двата случая продължава.

                   Пожар. Трафопост е горял в пернишкия кв. „Изток“.

                   Пламъците лумнали на 18 май, около 21, 30 ч. Причината е късо ел. съединение. Изгорели са главен прекъсвач, силови предпазители и кабели. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.