НСИ: За общинска служба боядисвайте пейки и люлки!

Последни данни от НСИ: Искате общинска служба – членувайте в партия и боядисвайте пейки и люлки! Последните статистически данни от НСИ еднозначно показват, че ако желаете да кандидатствате с висока успеваемост за кмет, експерт или редови служител на общинска служба, задължително трябва да боядисате пейка и люлка, като след това трябва да направите този акт широко публично достояние.

Кандидат кмет на Перник боядисва люлки, по-късно става кмет на града.

“Фактите, които сме събрали през последните години, показват висока успеваемост в този модел и нулева успеваемост за традиционния начин на кандидатстване. Онези, които очакват по старомодния и традиционен начин да подадат CV и мотивационно писмо, обикновено чакайки да се отвори свободна позиция започват работа в супермаркет и там се пенсионират.” – коментираха статистици.

Група кандидати за работа, боядисват люлки

Те уточняват, че при кандидатстването за общинска служба членуването в партия е задължителен реквизит. Ако боядисвате без да членувате в партия, нямате никакъв шанс в надпреварата и дори можете да отнесете глоба за увреждане на общинско имущество. С тези си действия боядисващите партийно необременени конкурират пряко партийно обременените кандидати, като намаляват броя на съоръженията, които могат да бъдат боядисани в града и това спъва гладкото кандидатстване и назначаване на длъжност.

Винаги има изключения, това е млад социалист, който боядисва без да е кандидат за работа

Новите технологии позволяват данните да бъдат обработени и анализирани по-точно, коментират от НСИ. Интересен факт, който излезе наяве е, че действията на необременените партийно боядисващи граждани, събрали енергия да освежат пространството около дома си, биват широко одобрявани сред вече почиващите на общинска позиция служители. Тъй като вече са назначени на работа и е тяхно задължение да поддържат общинското имущество, те намират тази гражданска помощ за безценна.

Друга основна причина за радост е по-горе споменатата конкуренция, която естествено спъва жадните да заемат добре затоплените местата под седалищните им части. Поради същата причина няма нито един глобен гражданин за увреждане на общинско имущество, няма и да има. Общинските служители се радват на всяка гражданска енергия за косене, почистване, запълване на дупки, пръскане против насекоми, снегопочистване и други, защото вярват, че само когато гражданите се събудят, животът в града ще се подобри. Време е за ставане.