Областният управител награди шампиони

Областният управител на Пeрник прие и награди шампионите от СК “Калоян – Ладимекс” за достойното им представяне на европейско ниво

“Заедно с Вашите треньори сте гордост и вдъхновение за нас. С големия успех и завоюваните медали от Европейското първенство по Таекуон-до в Римини, Италия, убедително затвърдихте високите си лични и отборни качества и с постиженията си доказахте, че Вашият клуб е на професионалното ниво на развитие в област Перник.”.

Това заяви областният управител Ирена Соколова в началото на срещата със състезателите и треньорския екип на Спортен клуб “Калоян Ладимекс” Перник, които се завърнаха с пет медала от европейския шампионат, провел се от 2 до 7 април в италианския град.

Пред губернатора състезателите и техните треньори разказаха интересни моменти около подготовката и същинската част на първенството. По думите им то е преминало при сериозна конкуренция на участници от различни страни, известни с традициите си в източните бойни изкуства, но въпреки това те са дали всичко от себе си и са доволни от представянето си.

В знак на уважение от постигнатите резултатите, Ирена Соколова връчи на младите спортисти, на президента на СК “Калоян – Ладимекс” Калоян Кирилов и на треньора Соня Савова грамоти и скромни подаръци.

На ревера на всеки един Соколова постави значка с българския трикольор и обеща да подкрепи отбора на Световното първенство по Таекуо-до в неолимпийската версия ITF, което ще се проведе през август тази година в Пловдив.

От своя страна гостите връчиха специален спортен екип с логото на клуба си на областния управител.

Европейска шампионка при спаринга отборно Девойки младша възраст стана перничанката Ивет Василева.
Вицеевропейски шампион при Юношите старша възраст – спаринг индивидуално в категория +75 е Константин Симеонов. Той е и републикански шампион в една от най-тежките категории в Таекуон-до и в кикбокс.
Вицеевропейски шампион при 11-13 годишните в категория до 50 кг. стана Калоян Лечев
Бронзов медал при отборното девойки старша възраст донесе Фердина Николаева.
Бронз завоюва и Константин Симеонов при отборно спаринг юноши – старша възраст.
Много добро представяне на Европейското първенство направи Ивелин Иванов при мъжете, който игра в една от най-трудните категории. Отлични резултати постигнаха и останалите състезатели от клуб “Калоян – Ладимекс”: Криста Чушева, Мартин Велков и Кристиян Борисов.

Европейското по Таекуон-до ITF участваха 867 състезателя от 30 страни. България бе представена от 78 състезатели, които завоюваха 10 златни, 9 сребърни и 13 бронзови отличия, а цялата родна делегация беше съставена от 103 души (лекари, рехабилитатори, съдии, официални лица).