Осем деца ранени на пътя

Добрата новина е , че няма загинали малчугани

104_1981Осем деца са ранени при пътно- транспортни произшествия на територията на област Перник през първите четири месеца на годината.   Три от децата са пострадали като пътници, пет- като пешеходци, съобщи Симеон Георгиев- инспектор в сектор „Пътна полиция” в Перник.

Добрата новина е , че няма загинали малчугани. Четири от пострадалите при катастрофите деца са във възрастовата група от 10 до 14 годни, а три –от 15 до 17 години. Сред ранените е и малко дете. В сравнение със същия период на м.г. има лек ръст на пострадалите.

От 1 до 30 юни и на територията на Перник, както и в цялата страна, се провежда специализираната полицейска акция „Ваканция! Да пазим децата на пътя!“.

В рамките на кампанията , на 1 юни имаше засилено полицейско присъствие по шосетата. Водачите бяха подложени на строг контрол относно спазването на предимство на пешеходците, управление на мотори от водачи без каски и за използването на предпазни колани и детски столчет в автомобилите.

През цялата следваща седмица пък ще тече специализирана полицейска операция по линията на ТИСПОЛ за шофиране след употреба на алкохол и за задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, каза инсп. Георгиев.