Осем години затвор за Драгановеца

Стоян Кръстев- Драгановеца е осъден на осем години затвор и 100 000 лева глоба за участие в трафик на хероин от Турция в България. Присъдата му е наложена на база одобрено споразумение, съобщиха от прокуратурата.

Драгановеца и Димиър Димитров- Котарака бяха изправени пред съда , след като при спецакция на ГД БОП, състояла се на 26  ноември 2012 г. двамата са задържани с близо 34,5 хероин на стойност над 3 млн. лв. Дрогата е била внесена от Турция и намерена в тайник на автомобил, който се намирал в гараж в дома на Драгановеца в Перник. В къщата му в село Лесковец пък са открити 50 бойни патрони.

До приключването на наказателното производство срещу Кръстев и Димитров се стигнало след възлагане на съдебна поръчка на властите в Германия и изпълнение на Европейска заповед за арест. Той е многократно осъждан, в това число и от Областния съд Гьотинген в Германия. Последното му наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три години Кръстев е изтърпял на 23.01.2011 г.

Другият подсъдим Димитър Димитров- Котарака, който също  е сключил споразумение с прокуратурата осъден на три години „Лишаване от свобода“, с петгодишен изпитателен срок, и глоба в размер на 20 000 лева за Димитров.