От полицията съобщават …

От пернишката полиция съобщават, че 38-годишен мъж застава пред “ Темида“ за нанасяне на средна телесна повреда.
Деянието е извършено на 16 декември 2017 г. Късно вечерта възникнал скандал между двама посетители в заведение в пернишкия квартал “Изток“. Афектиран от свадата, 38 – годишният И. Ц нанесъл на Н. А. удари в областта на тялото. В следствие на нанесения побой, потърпевшият бил откаран незабавно в ЦСМП Перник, където му е оказана медицинска помощ и констатирано счупване на палеца на дясната ръка, довело до трайно затруднение на движението на десен горен крайник /ръка/ за период от около 2 месеца . И. Ц. е криминално проявен, познат на органите на реда с извършени кражби.
Привлечен е като обвиняем. работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

В информационния бюлетин от Областната дирекция на МВР съобщават още, че в следствие на пътно –транспортно произшествие 68–годишна перничанка е с фрактура на таза и ръката си.
Вчера, около 10.00 ч. в дежурната част на 02 РУ Перник е подаден сигнал за ПТП с пострадал пешеходец в гр. Перник, на ул. „Юрий Гагарин“, на светофара пред магазин “ Била“. Установено, че 37 –годишният Ю. Б. от с. Люлин, общ. Перник, управлявайки лек автомобил „Фиат Брава“ по непредпазливост е причинил средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на таз и дясна ръка на 68 – годишната С. Б , от гр. Перник. Възрастниата жена незабавно е транспортирана в МБАЛ “ Рахила Ангелова“ – Перник за лечение.
По случая е образувано досъдебно производство.