От полицията съобщиха маршрута на протеста днес

ОДМВР – Перник с готовност за осигуряване на добър обществен ред и сигурност на гражданите по време на протестните действия днес.

От страна на полицията в областния град са взети всички мерки, за осигуряване на обществения ред и безопасността на гражданите, по време на мирния граждански протест под формата на автошествие, който ще се проведе за времето от 18, 00 ч. до 21, 30 ч.

Със заповед на кмета на община Перник г-жа Вяра Церовска е разрешено провеждането на мероприятието по маршрут : от хипермаркет Кауфланд в кв. „Изток“, ул. „Бучински път“, ул. „Юрий Гагарин“ – посока кв. „Църква“, ул. „Димитър Благоев“ до кръстовището с ул. „Евгени Ачанов“, обратен завой по ул. „Димитър Благоев“, ул. „Юрий Гагарин“ до кръстовището с ул. „Благой Гебрев“, по ул. „Благой Гебрев“ до кръстовището с ул. „Ленински проспект“ към ул. „Юрий Гагарин“, на кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“ посока центъра на гр. Перник до кръстовището с ул. „Рига“, по ул. „Рига“ до кръстовището с ул. „Рашо Димитров“, по ул. „Рашо Димитров“ до кръстовището с ул. „Младен Стоянов“, по ул. „Младен Стоянов“ до кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“, по ул. „Юрий Гагарин“ посока центъра на град Перник до кръстовището с ул. „Освобождение“, по ул. „Освобождение“ до паркинг „ТЕВА ПЛАЦ“, по маршрута на автобусна линия № 8 до кръстовището с к кръгово движение, по път 63 до ул. „Угърчин“ до кръстовището с ул. „Трън“ и ул. „Брезник“, по ул. „Брезник“ посока центъра на град Перник до кръстовището с ул. „Св. СВ. Кирил и Методий“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до кръстовището с ул. „Г.С. Раковски“, по ул. „Г. С. Раковски“ до кръстовището с кръгово движение, по ул. „Петко Каравелов“ до ул. „Струма“, по ул. „Струма“ до кръстовището с ул. „Кракра“ при VI СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, по ул. „Кракра“ до кръстовището с ул. „Миньор“, по ул. „Миньор“ до кръстовището с ул. „Отец Паисий“, ул. „Отец Паисий“ до пътен възел „Марина бара“, по ул. „Софийско шосе“ до кръстовището с кръгово движение път 63 в посока кв. „Хумни дол“ до кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“, по ул. „Юрий Гагарин“ до кръстовището с ул. „Клемент Готвалд“, по ул. „Клемент Готвалд“ до кръстовището с ул. „Благой Гебрев“, по ул. „Благой Гебрев“ до кръстовището с ул. „Юрий Гагарин“, по ул. „Юрий Гагарин“ посока центъра на гр. Перник до кръстовището с кръгово движение към ул. „Бучински път“ и крайна точка паркинга хипермаркет Кауфланд в кв. „Изток“.
От полицията апелират протестиращите да спазват закона и регламентирания, съгласно издаденото разрешение на кмета, маршрут за провеждането на протестните действия, за да се осигури и свободното придвижване на останалите жители. Припомнят, че в закона за събранията, митингите и манифестациите ясно е указано, че който наруши обществения ред и гаранциите за организиране и провеждане на мирно шествие, се наказва с глоба от 500 до 300 лева. Съгласно своите правомощия, органите на реда имат право да връчват разпореждания на гражданите, за спазване на закона по време на провеждащите се протестни шествия.