Отпускат 9 милиона за пътища в Земен и Трън

Рехабилитират участъците Извор- Земен и Стрезимировци- Трън през пролетта
Михаил Михайлов, мастер-планОтпускат 9 милиона лева за рехабилитацията и асфалтирането на пътни участъци в Земен и Трън. Агенция Пътна инфраструктура ще открие процедури за обществена поръчка и през пролетта на 2014 година ще започнат дейностите по рехабилитацията и преасфалтирането на участъците от село Извор до Земен и от Стрезимировци до Трън. Това съобщи областният управител Михаил Михайлов на приемния си ден в Земен Губернаторът каза още, че ще се търсят начини за рехабилитацията на всички пътища от третокласната пътна мрежа в областта.
Състоянието на пътищата беше и основната тема, която поставиха кметовете и кметските наместници от община Земен на изнесената приемна в града. Кметският наместник на селата Калотинци и Раянци Светла Тошева постави пред областния проблемът със свлачището в района, което от години тормози жителите и преминаващите през населените места, особено през зимния сезон. В много лошо състояние е и пътят от Земен до Дивля и Враня стена. Хората плащат винетки, а са принудени да чупят колите си по изровените пътища, каза Тошева. Тя потърси съдействие от Михайлов за осигуряване на средства от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии за укрепването на подпорна стена край гробищния парк в Раянци и Калотинци.

Проблеми със състоянието на пътищата за Горна Врабча и Мурено постави и кметският наместник на Горна Врабча Митко Сотиров. Наместникът на Блатешница повдигна сходни въпроси. Областният управител увери, че ще направи необходимото всички проблемни пътища в посочените населени места да бъдат рехабилитирани. Решение ще се намери и за решаване на проблема с водоснабдяването на с. Глоговица, обеща губернаторът.

Директорът на детската градина в Земен пък потърси съдействие за отпускане на допълнителни средства за детското заведение и осигуряване на по-добри грижи за малчуганите от малкото градче. За решаването на този проблем ангажимент пое народният представител Евдокия Асенова, която заедно с областния управител изслуша проблемите на хората.