ОТТУК-ОТТАМ

Брезник - незакнни пострйки в църковен дворНезаконни постройки във вид на навес и барака се гушат в църковния двор на храм „Св. Петка” в Брезник. Настоятелите ги направили, за да може да правят курбани, защото в битовото практикуване на вярата това са събития с най-масово посещение. Заради липсата на разрешения за постройките казват, че трябвало да бъдат премахнати. За тях е плащано с църковни пари, от тези стотинки дето бабите слагат по иконите в разрез с канона, което ги прави „златни”.

ОТТУК – ОТТАМ

Питали радио „Ереван”: „Защо министърът на здравеопазването в България е гинеколог?”. „Защото държавата е с краката нагоре!“, отговорили без замисляне от вездесъщото радио. Вицът няма нищо общо с дебатите в парламента от вчера по последно поискания вот на недоверие към настоящото правителство заради провалите в политиката в сектора „Сигурност“. Шегата обаче може да се окаже препратка към следващ вот заради батака в здравеопазването.

Оттук –оттам

Кончета клошариВ градски условия по кофите за боклук ровят не само клошари или обеднели учителки и инженери, но и кончета. Няколко премръзнали животни в мартенския студ опитаха изхвърлена храна покрай блакавете в пернишкия квартал „Тева”

ОТТУК-ОТТАМ

Три гигантски тикви дремят в трапезарията в Църногорския манастир „Св. Св. Козма и Дамян” над село Гигинци. Те са подарък от добри хора от оклните села. Заръката е да станат на баница за Божич, когато не се блажи. Само дето ще трябва да изтраят до след Нова година, защото в манастира тече светогорския календар и времето се мери по светогорския часовник и там рождество Христово ще се чества на 6 януари, както е по староотеческия календар.