Пепеляшка на бал

Дизайнери обличат абитуриентка. Определят късметлийката с томбола. Тоалетът ще бъде ушит в ателие на открито пред Двореца на културата

модамодамодамодаПодарък за бала ще получи една абитуриентка от Перник. Девойчето, което ще бъде определено с томбола ще има уникалния шанс да отиде на абитуриентския си бал със специален дизайнерски тоалет, ушит специално за него. Приказката за Пепеляшка ще превърнат в действителност организаторите на Пролетния салон на изкуствата в Перник. За да бъдат докоснати от вълшебната пръчка на Феята, кандидатките трябва или да изпратят свои снимки на страницата на Салона на изкуствата във Фейсбук или да позират пред обектива на фотограф, който ще посети всички училища в Перник, съобщиха от Двореца на културата.
На 7 април в Двореца на културата, в присъствието на всички участници в томболата, ще бъде изтеглено името на пернишката Пепеляшка. След като на избраницата й бъдат взети мерки, студенти по моден дизайн ще определят заедно с нея най-подходящата материя, цвят и модел. На 10 април, в ателие на открито пред Двореца на културата, младите дизайнери ще ушия роклята. Още същата вечер притежателката й ще стане звезда на модното шоу на професионален подиум.
10 април е определен от организаторите на предстоящия Салон на изкуствата за ден, посветен на осмото изкуство- модата. Перничани и гостите на града ще могат да видят на живо как едно обикновено парче плат се превръща в истинско произведение на изкуството, ще участват в редица модни предизвикателства. Вечерта ще завърши с бляскаво ревю на официални вечерни тоалети от новите пролетно-летни колекции на водещи дизайнери.