Перник домакин на турнир по баскетбол за девойки

Кметът на Перник Вяра Церовска даде старт на втория турнир на националните ученически игри за девойки, чиито домакин е Община Перник. Спортното събитие ще бъде в рамките на четири дни в зала „Борис Гюдеров“.
„ Скъпи участници, надявам се, че тук ще намерите нови приятели и ще се представите достойно. Желая ви спортсменски дух във втория турнир, който се организира в Перник. Вярвам, че той ще стане традиция и догодина ще има още повече състезатели. Желая ви успех и нека най-добрият победи“, сподели кметът Вяра Церовска, която беше удостоена с плакет от спортен клуб „Кракра“ за принос в развитието на училищния спорт.
Сред гости на официалното откриване бяха още зам.-кметът Денислав Захариев, Мая Лехчанска –старши експерт в Министерството на младежта и спорта, началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова , директорът на Териториалното поделение на НОИ в Перник Иво Пушев.
Във втория турнир ще влязат в битка 10 отбора, сред тях са момичетата от ГПЧЕ „Симеон Радев“ – Перник, които бяха подкрепени от директора на учебното заведение Теменужка Аначкова. Сред отборите има и представители от Варна, Асеновград, Монтана, София, Русе, Хасково, Самоков, Плевен и Бургас. Турнирът ще бъде наблюдаван от главен съдия Иван Бакърджиев.