Перник на бунт за чист въздух

Перничани се вдигат на бунт за чист въздух. По време на редовно заседание на  пернишкия Общински съвет днес предстои да бъде изслушан директорът на „Топлофикация-Перник“ инж. Любомир Спасов за готовността  за работа на дружеството през новия отоплителен сезон. През Фейсбук през последните дни беще създадена органиация перничани, които имат възможност да отидат на това заседание. Последният  призив от вчера гласи:

:От утре започва борбата на перничани за законното ни право да искаме да дишаме сравнително чист въздух. Въздух в който няма завишени норми на серни и азотни окиси,фини прахови частици, въглеводороди и много други канцерогенни компоненти. Искаме просто въздух, който да не трови нас и децата ни. По официална статистика, между 14 до 18 хиляди българи умират от болести, предизвикани от мръсен въздух!
И В ТОВА ЛИ ПЕРНИК ТРЯБВА ДА Е НА ПЪРВО МЯСТО? Не искам да констатираме поредната мрачна статистика за нашия град.
Особена отговорност пред нас имат институциите, които отговарят за нашия град! Това са Кметски екип, Областна управа и Ръководство на Общински съвет. Важна е ролята на регионалните представителства на отговорни държавни ведомства, като РИОСВ , Строителен надзор и др.
Всички представители на гореизброените институции трябва да знаят, че във връзка с възникналия проблем перничани ще следим действията или бездействията им в името на децата ни!
Утре е сесията на Общинският съвет. Утре всички (които могат да дойдат) трябва в един глас да кажем, че искаме чист въздух за нас и децата ни!
ДО УТРЕ В 9:00ч. ПРЕД ЗАЛА ПАНОРАМА!
Нека всички отговорни фактори чуят гласа ни, докато не е станало късно.“