Перник с трето и четвърто място в турнира по стрелба

ПолицияЕдно трето и едно четвърто място спечелиха полицаите от Перник във втория национален турнир по стрелба с пистолет „Кракра”. Състезанието бе посветено на Деня на града, който чествахме на 19 октомври и се проведе в петък на полицейското стрелбище.

В комплексното класиране победи ОД на МВР- Габрово. Втори е отбрът от ГД „Национална полиция“, трети са полицаите от Пазарджик, а ОД на МВР- Перник се нареди на четвъртото място. В отборното класиране при жените първо място спечели отборът на ОД на МВР – Благоевград. Второто място е за Академията на МВР, а третото- за Областната дирекция в Кърджали. При мъжете с най- точен мерник се оказа отборът на ОД на МВР- Габрово, следван от стрелците от ГД „Национална полиция“ и Областната дирекция в Перник.

В индивидуалната надпревара при жените, най- точна бе Катя Василева от ОД на МВР- Габрово, а при мъжете най- прецизна стрелба показа Симеон Дилчев от ГД „Национална полиция“.

Турнирът е втори поред и се проведе под патронажа на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. В състезанието се включиха 16 отбора. Сред участниците бяха 5 дирекции към МВР, СДВР, 11 областни дирекции, като домакините от Перник се представиха с два отбора и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към Министерство на правосъдието. Отборите бяха съставени от трима мъже и две жени.

Турнирът бе организиран от Областна дирекция на МВР – Перник, отдел „Център за бойна подготовка и спорт“ при Специализирана административна дирекция „Човешки ресурси“- МВР и „Спортна асоциация“- МВР, а на откриването присъстваха кметът на Перник Росица Янакиева и зам. областният управител Галина Никодимова.