Перник ще гледа на живо „Болярите на танца”

Ансамбъл „Чинари” представя юбилейния си спектакъл в Салона на изкуствата
Възрожденски_разказиПерник ще гледа на живо юбилейния спектакъл на ансамбъл „Чинари”- „Болярите на танца”. Спектакълът, който разказва древната история на великите българи и техните мистични загадки, бе представен премиерно в края на миналата година в Зала №1 на НДК, а след това игран пред пълни зали и други градове в страната.
Перничани ще могат да се потопят в магията на зрелищното шоу на предстоящия Пролетен салон на изкуствата на 8 април. Спектакълът е изграден на основата на традиционния български народен танц и музика, но със съвременни технически средства, които го правят зрелищен и модерен. Ефектът се допълва и от атрактивни костюми, светлини и пироефекти. Музиката е на група „Булгара“, а хореографията е на художествения ръководител и хореограф на ансамбъла Асен Павлов и на Анатолий Клочков.
Ансамбъл „Чинари“ е създаден през 1993 година и с професионализма си, с модерния подход към танца и към българския фолклор и постоянството си на сцената, е сред водещите танцови формации у нас. Танцьорите са пълнили салоните не само у нас, но и в чужбина- танцували са в Молдова, Гърция, САЩ, Италия, Македония, Германия, Сърбия, Южна Корея и Франция.