Питат кога ще стане готов мостът над Струма

Младежкото обединение в БСП-Перник изпрати писмо до кмета на община Перник Вяра Церовска във връзка с реконструкцията на моста над река Струма в пернишкия квартал „Варош“.

Писмото гласи:

Ремонтът на моста над река Струма при ул. „Струма” започна през август 2017 г., а срокът за изпълнението му е 194 календарни дни. Мостът е важна комуникационна точка в града. След началото на ремонта, достигането от някои точки на кв. „Варош“ до града и обратното е затруднено. Затруднено е и движението по ул. „Струма“, тъй като трафика бе увеличен. В сигнали на живущи в квартала и жители на града изпратени до нас многократно се показва, че предпоставките за ПТП, заради близостта на градския парк и множеството майки с малки деца и деца без родителски контрол, които преминават по улицата са увеличени.

Уважаема госпожо Церовска,

В срок ли е изпълнението на обекта, ако не е ще бъде ли санкционирана фирмата изпълнител? Ако срокът е удължен, до кога и, какво е наложило това? Има ли роднинска връзка изпълнителят на обекта със зам.-кмета на общ. Перник г-н Владислав Краилиев? Има ли нужната експертиза фирмата изпълнител да изпълни строителството на обекта качествено и с нужните норми за сигурност?

26.04.2018 г. С уважение,
гр.Перник Младежко обединение в БСП – Перник