Полицейска хроника

Полицаи установиха незаконно присъединяване към електрическата мрежа. Вчера, служители от Първо РУ извършили проверка на ул. „В. Левски“. Там било констатирано неправомерно присъединяване към партидата на 48-годишна жена. Установен е собственика на имота, който е извършил правонарушението. Започнато е досъдебно производство и работата продължава.

                   Двама застават пред съда за различни престъпления. С рекордните 3, 36 промила алкохол в кръвта е шофирал автомобила си марка Опел „Корса“ 46-годишният Б.П. от гр. Перник. Мъжът бил проверен на 14 февруари в областния град. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

                   Жител на с. Боснек ще бъде съден за шофиране на не регистриран  автомобил. На 26 декември миналата година, в селото бил проверен лек автомобил „Мазда“, управляван от местния жител Д.А./51 г./ Органите на реда установили, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред в Р. България. Д.А. е привлечен като обвиняем и действията по случая продължават.

                   Кражба от апартамент е извършена в Перник.               Престъплението е станало вчера, в периода 08, 00 – 12, 30 ч., когато неизвестни разбили входната врата на апартамент и откраднали сумата от 800 лева и златни накити. Жилището се обитава от 43-годишен перничанин. Извършен е оглед от служители на Първо РУ.    Започнато е досъдебно производство.