Полицейска хроника

Двама са задържани за притежаване на наркотични вещества.

                  Акцията е проведена вчера, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили 20-годишната А.И и 29-годишният Д.Т., двамата от областния град. У момичето са намерени и иззети малко над 2 грама амфетамин, а в момчето канабис и амфетамин с тегло около един грам. А.И. е задържан за 24 ч. с полицейска мярка, а девойката след разпит е освободена. Започнати са бързи производства по чл. 354 „а“, ал. 3 от НК и работата продължава.

                   45-годишен е задържан за кражба на алкохол.

                  Вчера, около 17, 00 ч. е подаден сигнал за кражба на алкохол от магазин. Служители от Второ РУ започнали разследване на случая. Бил проверен дома на 45-годишният К.С., където е открита бутилка алкохол, открадната от локала. Мъжът е задържан за 24 ч. с полицейска мярка. Започнато е бързо производство. 

                   Трима се изправят пред Темида за различни престъпления.

                   Перничанин застава пред съда за трафикиране на чужденци.

                   На 18 ноември миналата година, в трънското с. Мракетинци са задържани 15 чужденци от афганистански произход и двама помагачи – българи. Акцията тогава е проведена от служители на Териториален сектор „БОП“ и колегите им от ГПУ – Трън. Като помагач на чужденците да напуснат пределите на страната е привлечен като обвиняем 31-годишният Т.Л. от гр. Перник. При доказване на вината му го заплашва наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години и глоба от 5 до 20 хиляди лева. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

                   33-годишен ще отговаря за притежаване на наркотични вещества.

                   В края на 2017 г., в пернишкото село Кладница е задържан 33-годишният Р.Б. с постоянен адрес Перник. Мъжът е привлечен като обвиняем за притежаване на канабис, амфетамин и коефин с общо тегло малко над 0, 600 грама. Р.Г. ще отговаря по чл. 354 „а“, ал. 5 от НК. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник.

                   Перничанин ще бъде съден за шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

                   На 19 февруари, в гр. Перник, на пътен възел „Хумни дол“ бил проверен лек автомобил Опел „Комбо“, управляван от 49-годишният И.И. от областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 56 промила. Мъжът отказал кръвна проба. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК и действията по случая продължават.