Полицейска хроника от почивните дни

Столичанин ще отговаря за унищожаване и повреждане.

На 22 февруари, в помещенията за временно задържане в Първо РУ – Перник бил настанен 33-годишният С.Д. с постоянен адрес гр. София. Мъжът започнал да буйства и счупил дървен шкаф. Срещу него е започнато досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК и действията по разследването продължават.

                   Полицаи иззеха канабис от апартамент.

                  Акцията е поведена от служители на Първо РУ – Перник. На 22 февруари органите на реда претърсили жилище, в което намерили и иззели канабис. Установен е ползвателя на апартамента, чиято съпричастност е в процес на установяване. Образувано е досъдебно производство и работата продължава.

                   39-годишен е задържан за шофиране на нерегистриран автомобил.

                  На 23 февруари, в пернишкото с. Люлин бил проверен Мицубиши „Паджеро“, управляван от перничанина В.З./39 г./ Органите на реда установили, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България. Започнато е досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от НК и работата продължава.

                   Радомир. Радомирски полицаи задържаха двама за притежаване на наркотични вещества.

                  На 23 февруари, на ул. „Милан Грънчаров“ бил проверен паркиран лек автомобил Сеат „Ибиза“. В него са били столичанина В.Л./29 г./ и радомиреца И.Г./38 г./. В колата е открита суха зелена листна маса и тегло около 28 грама.  Канабисът е иззет, а двамата са били задържани за 24 ч. с полицейска мярка. Образувано е досъдебно производство и действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Радомир.

                   20-годишен радомирец се изправя пред съда за шофиране на автомобил под въздействието на алкохол.

                  На 16 февруари тази година, на ул. „Дупнишка“ в гр. Радомир бил проверен лек автомобил Сеат „Леон“, управляван от местния жител А.Д./20 г./. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 60 промила. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Радомир.

                   Пожари. Два пожара с материални загуби са гасени през почивните дни.

                   На 24 февруари, около 12, 00 ч. бил подаден сигнал за пожар в къща, в радомирското с. Горна Диканя. Причината е строителна неизправност. Благодарение на бързата намеса на радомирските огнеборци щетите са минимални – около 2 кв. м. таван и опушени стени. Няма пострадали хора.

                   Предишният ден, в гр. Перник пламнали дървени палета, разположени зад голям магазин в областния град. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са около 30 бр. палета и осветителни тела на навеса под който са били. Пламъците са ликвидирани от един екип на РСПБЗН – Перник.