Полиция ще охранява купоните за ЧНГ и Коледа

ПолицияПолиция ще охранява новогодишните и коледни тържества в пернишко. Във връзка с наближаващите празници, Областната дирекия на МВР предприе мерки за безопасност по време на купоните. Осигурено е засилено присъствие на местата за масово събиране на хора, съобщиха от пресцентъра на полицията.Целта е да се осигури добър обществен ред и да се гарантира сигурността на гражданите.

Изготвени са графици за допълнителни дежурства, предприети са проверки на всички места, където ще се празнува и се провеждат срещи. Уточнява се взаимодействието с представителите на контролните органи, общините и управителите на заведения и тържища.

Ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие за безпроблемното протичане на увеселителните мероприятия, казаха от полицията.

В никакъв случай не трябва да се използва огнестрелно оръжие с увеселителна цел. Възможностите за нещастни случаи са много големи, предупреждават органите на реда. Те съветват гражданите при нарушения, престъпления или пътнотранспортни произшествия да подават сигнали на тел 112. Полицейските служители ще реагират своевременно на тях.