Поставят паметна плоча на храм- паметника „Св. Георги Победоносец”

В Брезник готвят голямо честване за 70- годишнината от края на Втората световна война. В програмата: концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили

Храм-паметник - Брезник - часовникВ Брезник готвят голямо честване за 70- годишнината от края на Втората световна война. Организатори са община Брезник и местното читалище „Просвещение-1870“, а честването ще се състои на 7 май.

Проявите ще започнат в 16 часа с откриването на изложбата „Военни паметници в община Брезник“. Час по- късно ще бъде поставена паметната плоча на Храм-паметника „Свети Георги Победоносец“ и ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите воини.

Пред паметника на загиналите във Втората световна война /1944-1945 г./ и на загиналите в борбата против фашизма /1923-1944 г./ ще бъдат поднесени цветя.

В 18:30 часа ще започне празничният концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България към Националната гвардейска част. Солистите на ансамбъла са известни български изпълнители, сред които коренячката- брезничанка Маргарита Хранова, колегата й Орлин Горанов, обичаните в пернишко Гуна Иванова и Райко Кирилов, квартет „Армейска песен“, фолклорен състав „Ладена“, танцова формация „Алгара“.