Пожарникари дежурят край изгорял сеновал

пожарнаЧаст от сеновал и голямо количество слама са изгорели при пожар в трънското село Филиповци, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Пламъците лумнали късно вечерта в понеделник и изпепелили  част от сеновала, покрива му и голямо количество бали с люцерна. На място са изпратени екипи на пожарните служби в Брезник и Трън, които локализирали огнището.

И вчера огнеборци от Трън продължиха да дават дежурства в района поради опасността огънят да се разпали отново и да обхване и намиращите се в съседство сгради.

Изгорелият сеновал се намира в стопанския двор на селото. Помещението е голямо и в него били складирани огромно количество бали.

Като цяло пожарът е потушен, но тъй като става дума за слама, която може да тлее с дни, наши колеги дежурят на място, обясни директорът на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Емил Марков. Причините за пожара не са установени. В сеновала нямало електричество и една от най- вероятните версии е, за умишлен палеж. Според осведомени , собственикът на помещението отглеждал овце и коне.