Предупреждават ни със стикери да си пазим домовете

ПолицияПолицията ни предупреждава със стикери да си пазим домовете. Служителите на реда започнаха да разлепват бележки по входовете на сградите с предупреждение към гражданите да заключват входните си врати, за да бъдат предотвратени кражби по домовете им по време на фестивала.

Мащабната проява, която ще бъде наблюдавана от около 100 000 души през трите карнавални дни, за крадцитте пък е време за жътва. За да не стане така, както казва народът „ едни да гледат сватба, а други – брадва”, от полицията ни предупреждават да заключваме домовете си и входните врати на жилищните блокове.

Назад във времето, през годините досега, не са допускани тежки инциденти и произшествия по време на фестивала, с изключени на леки инциденти с подпийнали граждани. За да не бъде помрачен празникът и сега, от ОД на МВР призовават всички жители и гости на фестивала, да не оставят в автомобилите си дрехи, дигитална техника и други ценни вещи. С цел недопускане на джебчийски кражби, жертви на които са основно жените, да пазят чантите си и да не носят големи суми пари и ценни вещи в тях.

При нарушения на обществения ред, забелязване на оставени без надзор пакети или други предмети, както и при  други инциденти, да се търси съдействие от най- близкостоящия полицай. Могат да се подадат сигнали и на тел. 112.