Приемат заявления за сергии за 1 и 8 март

В очакване на Баба Марта центърът на Перник отново ще бъде украсен с традиционните български символи от усукани бели и червени конци.

„По традиция всеки ще посрещне 1 март с мартеничка . 120 са разрешителните за продажба на мартеници, които  е издала Община Перник“, съобщи зам.-кметът Денислав Захариев.

Търговските зони са вЦентралния  градски площад, пред Съдебната палата, в кварталите  Димова махала и Тева.

„Надявам се да има достатъчно търговци , достатъчно разнообразие на щандовете, за да може всеки да намери подходящата за него и близките му мартеница. “, коментира Захариев.

Общият брой на сумата, която е получила Общината за разрешителни за продажба на мартеници е 6 659 лв.

Още от 15 февруари община Перник започна прием на заявления за участие в ежегодния празничен базар на цветя по случай 8 март. Базарът ще се състои на 7 и 8 март, а местата ще се разпределят по схема, утвърдена от главния архитект. Те ще са по 2 кв. м, само пред Съдебната палата – по 1 кв. м.
Таксата за ползвана общинска търговска площ е 7,48 лв./кв.м на ден в централната градска част и по 3,00 лв./кв.м – в кварталите „Димова махала“ и „Тева“. Налозите са определени в Наредбата за администриране на местните такси и цени на услуги.

Без издадено разрешение продажбата на цветя е незаконна, предупреждават от общината.