Приемат заявленията за мартеници от 1 февруари


Oбщина Перник започва прием на заявления за традиционния базар на мартеници. Документите ще се приемат от 1 февруари до изчерпване на местата. Разпределнието им в съответните зони ще става по входящия номер на подадените заявления.

Петната ще се разпределят по схема, одобрена от главния архитект. Търговците ще могат да разполагат щандовете си в определените за това места на централната алея на площад „Кракра”, срещу Съдебната палата и в кварталите „Димова махала” и „Тева”. Местата ще отговарят на 2 кв.м., с изключение на тези пред Съдебната палата, които ще са по 1 кв.м., а таксата която ще плащат търговците  е 4 лв на кв. м. на ден в централната градска част и 3 лв. на кв. м в кварталите „Тева” и „Димова махала”. Едно физическо лице има право да ползва само един брой петно, на което лично да извършва търговска дейност. Базар за мартеници ще има и в квартал Изток. Заявленията там ще се подават в местното кметство.

Съгласно Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Перник ТЕЛК решенията не се признават, съобщават от общината. От там предупреждават , че без издадено разрешение продажбата е незаконна и при проверка от контролните органи нарушителите ще се санкционират.