Разкриха въоръжения грабеж в „Еврофутбол”

Извършителите не били познати на полицията с криминални прояви

18-03-12-1Разкрит е въоръжен грабеж, станал в Перник преди година и половина. На 15 март 2012 г., около 21,45 ч. двама маскирани и въоръжени с пистолет мъже, нахлули в пункта на „Еврофутбол” на улица „Благой Гебрев” в квартал Изток и насочили оръжието към букмейкъра. От касата взели около 1700 лв. и избягали в неизвестна посока.
След близо година и половина непрекъсната работа, проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, извършителите са разкрити, съобщи директорът на полицията в Перник Георги Бонев . При претърсвания на адреси, обитавани от двамата мъже са открити и иззети газовия пистолет с който е извършен грабежа, 32 пакетчета с марихуана, пликче със семена от канабис, растение канабис, три регистрационни табели от леки автомобили обявени за издирване. В жилищата са намерени още множество ксерокопия на лични документи и трудови договори, тефтери с лични данни на трети лица от цялата страна и отбелязани парични суми.
Уличените в грабежа О.Ф. на 34 години и Х.Р.- на 19, са от Перник и до момента не са били познати на полицията с криминални прояви.
Работата по започнатото досъдебно производство продължава под ръководството на Районна прокуратура – Перник.